Hledat
Vyrábíme udržitelné oblečení UAX! - ručně šité v Česku uaxBlog uaxCyklostezky v Poodří
BLOG ZNAČKY UAX!

Cyklostezky v Poodří

Cyklostezky v Poodří

04.09.2023  •  Přečteno 1079x  •  Projekty  •  Tipy  •  Spolupráce

Cyklostezky v Poodří

Trasa č.1 - STARÝ JIČÍN – UAX – MENDLŮV DÚM - VESELÍ

Znáte z pořadu CYKLOTOULKY (díl. Odersko)

Celý díl Cyklotoulek - Odersko

Nenáročná 29 km krátká trasa vhodná pro rodiny s dětmi. Trasa je plná krásných výhledů na Beskydy a taky se může podařit vidět Praděd. Začíná se na hradě Starý Jičín směrem do Bernartic nad Odrou, kde si ve firmě #UAX můžete zážitkově vyrobit a potisknout tričko. Směrem do obce Jeseník nad Odrou na vás čeká unikátní cyklostezka potisknutá nářečím Moravskolsezského kraje od #UAXDESIGN. Navštívte taky Rodný dům Mendla a vystoupejte na rozhlednu na Veselském kopci. Projedete se Poodřím k nejuzší částí Moravské brány.


https://mapy.cz/s/hogujebumu



Trasa č.2 - #KOLEMJESENIKU

41km dlouhý okruh. Zaparkuj v Bernarticích nad Odrou u výrobce UAX!, kde si také můžeš půjčit Elektrokolo. Projedeš se Meandrem řeky ODRY, Ochutnáš Jesenickou kyselku, navštívíš Flascharův důl , Rodný dům Mendla - Rozhledna Blahutovice – a objevíš cestou obrázky Moravskoslezského nářečí, kterým je potisklá cyklostezka #KOLEMJESENIKU a dále zpět do UAX vyzkoušet si na vlastní kůži výrobu triček a zajímavou architekturu. Pokud máš rád klidné místa bez turistů, tak je tato nádherná trasa Poodřím přesně pro tebe.


https://mapy.cz/s/faforatofu



Trasa č.3 - BESKYDY - POODŘÍ – JESENÍKY

Tato trasa napříč Severní Moravou je dálková a je dlouhá 156km. Trasa je vhodná i pro silniční kola nebo trekingová kola a spojuje dvě krásné a dominujucí pohoří Moravskoslezského kraje. Je vhodná i pro rodiny s dětmi vede z 95% mimo silnice s auty a cestou máte spoustu možností přespání i když zdatní cyklisté a nebo E-bikeři ji zvládnou za jeden den. Přesto je spíš trasa plná bodů zájmu a a proto je spíš jako poznávací. Jednotlivá zastavení vedou Poodřím přes návštěvnické centra a místa zážitků s Technotrasou.


https://mapy.cz/s/nusacoparo



Trasa č.4 - Heipark – UAX - Poodří – Nová Horka

Cesta začíná v HEIPARKU, kde najdete celý Pojedete Mendrem řeky Odry a budete míjet krásné rybníky. Cestou se můžete zastavit na několika místech Technotrasy. Podívat se jak se těžila břidlice, na rodný dům Mendla a nebo si natisknout v UAX tričko. Cestu završíme návštěvou nádherného zámku v Nové Horce. Tady cesta končí a nebo se můžete vydat dál podél řeky Odry a dojet až do Ostravy. Část z Kunína kolem Odry je trochu Gravel, pokud tento usek objedete po asfaltu je vhodná i pro silniční kolo.


https://mapy.cz/s/ceducohoro



Trasa č.5 - Nový Jičín – Kojetín - Štramberk

Zajímavá trasa úplně bez aut! 44km. Výlet spíše pro horské kolo nebo Gravel, ale i přesto je většina kilometrů po nových asfaltových cyklostezkách. Zaparkuj v Novém Jičíně a vydej se po cyklostezce #KOLEJE na Kojetín. Nabereš vodu u studánky a jedeš přes vesnice a jejich parádní zadní uličky jsou spiš na trejkingové nebo horske kolo. Od Ženklavy přes rybník dojedeš na Štramberk jiným vstupem než běžný turista a potom doporučujeme občerstveni v novém "Bistru Bašta" u hlavní cesty pod náměstím. Cesta zpět do Nového Jičína je už na pohodu po cyklostezce. Cestu si lze také prodloužit ,když nedbočíte nad Mořkovem a pojedete dál pod Hřebenem tak dojedete do parádní restaurace na na Horečkách, ale to už je další příběh kde najdete plno tras v RADEGASTOVÝCH OKRUZÍCH.


https://mapy.cz/s/garezufunu



Trasa č.6 - Starý Jičín – Blahutovice – Mendlův dům – Nový Jičín

Cesta ze Starého Jičína, hned na startu pod hradem máš samoobslužnou lednici pak se mrkni na rybník a přes Polouvsí pojedeš do Blahutovic. Zajímavá je Františkova stezka o devíti zastaveních, potkáš pasoucí se koně a pokud to bude v Srpnu můžeš pojídat všude cestou chutné špendlíky. Narazíš na prameny vody a sakrální místa, kaple Atd. Vylez na Balahutovickou rozhlednu projedeš přes Hrabětický les OBSTWALD !! https://www.youtube.com/watch?v=mT6_MPgKDcU a dojedeš k Mendlovi tam si dáš kafe, pokud je víkend, tak ti nezbyde nic jiného než retro hospoda ve Výražném. potom tě čeká pokreslená #UAXDESIGN cyklostezka #KOLEMJESENIKU a jesenická Kyselka. přejezd do Bernartic na UAX nebo prostě přímo do NJ zpět.


https://mapy.cz/s/murugejupa



U těchto tras, můžete využít půjčovny kol
( UAX Bernartice 4ks Elektrokol )( Rodný dům Mendla 4ks Elektrokol )( Mlýn Wesselský )


Půjčovna elektrokol v UAX - ceník půjčovny

Délka výpůjčkyCena
2 hodiny200 Kč
4 hodiny250 Kč
8 hodin400 Kč
1 den450 Kč


Termín rezervuj na fish@uax.cz nebo na tel. +420 731 574 676 (7:00-15:00)


Photo by: Lukáš Pelech www.lukaspelech.com



Přečteno 1079x




Další článek
Předchozí článek

Vyrábíme udržitelné oblečení UAX! - ručně šité v Česku
© 2024 UAX! All rights reserved.