Hledat
Vyrábíme udržitelné oblečení UAX! - ručně šité v Česku uaxBlog uaxUAX! čáp a taková normální čapí rodinka
BLOG ZNAČKY UAX!

UAX! čáp a taková normální čapí rodinka

UAX! čáp a taková normální čapí rodinka

11.04.2022  •  Přečteno 2944x  •  Projekty

UAX! čáp a taková normální čapí rodinka

„Každý rok, v tu samou dobu, zhruba 23. 3., přilétám sem, na tenhle komín, co se mi tak líbí. (Protože to my, čápi, normálně děláme.) Cítím se tu prostě skvěle. Svůj jarní/letní ,byt‘ jsem si, myslím, nemohl vybrat líp, všechno kolem se začíná zelenat, vzduch voní jarem a sluníčko už nabírá na síle. A protože mám rád design a vůbec všechny dobré věci, jsem tu, nad UAXem (to je ta česká značka s ikonickými tričky, se kterou se o komín dělíme), jako doma.

Abych se představil – jsem čáp bílý. Narodil jsem se v malebné polské vesničce Gościęcin 75 km severně od Bernartic. Pocházím z celkem bohaté rodiny, protože svůj první šperk, kroužek na noze, jsem dostal už jako mládě v červnu 2014.  Nebudu lhát, když celkem objektivně prohlásím, že jsem docela kus, a tady v okolí jsem navíc taková trošku celebrita. Nad mým čapím hnízdem je totiž kamera, a tak mě mohou mí fanoušci sledovat na Facebooku a Instagramu UAXu od rána do večera.

A co že to vlastně dělám?

Tak znáte to: každý rok přiletím, chvilku si oddechnu, omrknu novinky, opravím a pouklízím hnízdo a vše nachystám. Pak vyrazím na lov. Sem tam něco sezobnu. Bývá mi i trochu smutno, a tak buď čekám na svou starou lásku, až za mnou konečně přiletí, nebo hledám novou spřízněnou čapí duši. No, co vám budu povídat, založení čapí rodinky v našem hnízdečku lásky nad šicí dílnou UAX na sebe nenechá dlouho čekat. Můžu říct, že jsem pokaždé dost nervózní, protože nevím, kolik hladových krků budu muset uživit. To, kolik vajíček moje vyvolená snese, je vždycky velkým překvápkem jak pro mě, tak pro naše fanoušky, kteří nám drží palce a bedlivě sledují, jak se našim malým špuntům daří. Většinou se nám povede vypiplat 3 čápátka a, co vám budu povídat, dají nám celkem zabrat. Naštěstí se za mnou chodí občas podívat i můj terapeut ze Záchranné stanice Bartošovice, kterému se můžu svěřit se vším, co mě trápí, a ulevit si na chvíli od běžných rodičovských frustrací. Taky mě prohlédne, jestli jsem v pořádku i po fyzické stránce.

Jinak se nám žije celkem dobře, jsme zdraví a to je, ťuk, ťuk, ťuk, to nejdůležitější. A prostředí pro výchovu dětí je tu taky fajn. Budova sídla ryze české značky oblečení UAX! získala ocenění Fasáda roku moravskoslezského kraje. Máme výhled na krásnou designovou zahradu UAXu s chill out zónou. Je tu jedno z výpůjčních míst projektu Moravskoslezského kraje E-kola pro kraj, a tak si tady můžete půjčit 4 elektrokola a taky si je v nabíjecí stanici nabít. Na cyklo výlet se vydejte třeba po unikátní cyklostezce Kolem Jeseníku s potiskem moravskoslezského nářečí. (My plánujeme vyrazit s celou rodinkou, až se trochu oteplí). A taky si do UAXu můžete vyrazit na tzv. zážitkové tisknutí a vyrobit si vlastní speciální tričko s potiskem...třeba čápa nebo tak...“

Sledujte život čápa a jeho další dobrodružství na komínu UAX! na našem Facebooku a Instagramu.

Přílet čápa v letech:
  • 2024: 21. 3. 2024 v 13:57 - Pán čáp nás překvapil, už se nemohol dočkat a přiletěl dříve.
  • 2023: 30. 3. 2023 v 10:04 - Spoždení 7 dní.
  • 2022: 7. 4. 2022 v 18:02 - Spoždení 15 dní.
  • 2021: 1. 4. 2021 v 16:02 - Spoždení 9 dní.
  • 2020: 28. 3. 2020 v 10:51 - Spoždení 5 dní.
  • 2019: 23. 3. 2019 v 11:33

Photo by: Lukáš Pelech www.lukaspelech.com



Přečteno 2944x




Další článek
Předchozí článek

Vyrábíme udržitelné oblečení UAX! - ručně šité v Česku
© 2024 UAX! All rights reserved.